Pozícia Bratislavy v regionálnej štruktúre Slovenska ( dôsledky pozície Bratislavy pre vývoj jej priestorovej štruktúry) - Korec, Pavol
Poloha Bratislavy a „nová“ pozícia mesta v regionálnej štruktúre Slovenska. Priestorový a stavebný rozvoj mesta. Zachovanie prírodných, kultúrno-historických a estetických hodnôt Bratislavy. Centrum Bratislavy. Obytné areály Bratislavy. Energeticky efektívna Bratislava. Optimálne využívanie atraktívnych priestorov Bratislavy.