Postavenie dolára v medzinárodnom finančnom systéme (vybrané aspekty) - Vojtková, Mária
Súčasné postavenie amerického dolára (USD). Stručné zhodnotenie postavenia USD v súčasnom finančnom systéme. Implikácie postavenia amerického dolára ako globálnej meny. Dolár a krajiny operujúce vo fixnom devízovom režime. Vzťah medzi vývojom ceny dolára a ceny ropy. Vplyv oceňovania ropy v USD na platobnú bilanciu USA - prípadová štúdia.