Praktická aplikácia vybraných tradičných a moderných ukazovateľov merania finančnej výkonnosti podnikov - Jančovičová Bognárová, Kristína, 1979-
Autorka sa v príspevku zameriava na analýzu vzťahu vybraných moderných (EVA a EVA Momentum) ako aj tradičných ukazovateľov finančnej výkonnosti podnikov s cenou akcie a výnosom akcie s cieľom potvrdiť alebo vyvrátiť tvrdenie o výnimočnosti moderných ukazovateľov finančnej výkonnosti vo vysvetľovaní ceny a výnosu akcie a o ich nadradenosti tradičným ukazovateľom. Ďalej, testuje hodnotovú orientáciu ukazovateľov EVA a EVA Momentum a vybraných tradičných ukazovateľov finančnej výkonnosti podnikov. Analýza bola uskutočnená na vzorke amerických podnikov.