Komerčný poistný trh ako súčasť finančného trhu v období finančnej krízy v Slovenskej republike - Drugdová, Barbora
Vývoj poistného trhu v oblasti životného poistenia je v posledných rokoch dynamickejší ako v neživotnom poistení. Výsledkom pokračujúceho vyššieho rastu životného poistenia oproti druhému poistnému druhu bola v roku 2010 zmena pomeru v prospech životného poistenia. Aj keď pokračovala finančná kríza v národnom hospodárstve, v sektore poisťovníctva sa neprejavila. Allianz - Slovenská poisťovňa mala v roku 2010 prvenstvo v oblasti životného i neživotného poistenia.