Eliminácia komerčného rizika pri medzinárodnom podnikaní - Klimiková, Mária
Pri prenikaní na medzinárodné trhy podnikateľ musí zohľadniť rôzne riziká, napr. komerčné (riziko z nezaplatenia, z neprebratia tovaru, tovarové, dopravné riziko, riziko trhu), politické a kurzové riziko. Pre zaistenie sa podnikateľa voči komerčným rizikám pri podnikaní so zahraničím je vhodné, v kombinácii s inými rozšírenými metódami, využívať i nástroje zahraničného platobného styku, napr. bankové záruky, dokumentárne nástroje, produkty spojené s postupovaním pohľadávok, pričom poznanie nekalých praktík pri ich využívaní pomôže predísť stratám.