USA verzus eurozóna v čase dlhovej krízy - Kotlebová, Jana, 1969-
V súčasnosti rezonuje dlhová kríza na obidvoch stranách zemegule. Vývoj hlavného menového páru EUR/USD je poznačený vysokou volatilitou, pričom ho vo väčšej miere ovplyvňujú vyhlásenia autorít na záchranu trhov, než ekonomické fundamenty. Zámerom príspevku je analyzovať problémy tak americkej ekonomiky ako aj eurozóny a pokúsiť sa podať vlastný názor na budúci vývoj s konsekvenciami na globálnu ekonomiku.