Energetika ako fenomén konkurencieschopnoti a jej vplyv na globalizáciu svetového hospodárstva - Baláž, Peter
Globalizácia svetového hospodárstva a liberalizácia všetkých druhov medzinárodných vzťahov. Energetika, vývoj cien, konkurencieschopnosť a energetická bezpečnosť. Previazanosť národných ekonomík. Sektor svetovej energetiky a schopnosť zabezpečiť dostatok energie pre planétu za podmienok, ktoré nebudú ničiť atmosféru a vyvolávať ekonomické katastrofy.