Slovenský bankový sektor v kontexte ekonomickej krízy - Tkáčová, Daniela, 1954-
Analýza vývoja kvalitatívnych ukazovateľov vo vybraných bankách za obdobie od roku 2007 do roku 2010. Ide o ukazovatele kapitálovej primeranosti, zisku, rentability aktív a rentability vlastného kapitálu, na základe ktorých autorka hodnotí ekonomické postavenie komerčných bánk na Slovensku a dopady krízy na náš bankový sektor. Tiež poukazuje na vývoj vysoko-výnosových aktív v uvedených bankách za skúmané obdobie, pričom na základe ich kvantitatívneho vývoja a ich štruktúry v portfóliu aktív analyzuje ich súčasný stav a možný vývoj v budúcnosti.