Medzinárodné finančné organizácie v kontexte všeobecného vymedzenia medzinárodného ekonomického práva - Pyteľová, Klaudia, 1985-
Medzinárodné ekonomické právo tvorí pododvetvie medzinárodného práva verejného, a upravuje medzinárodné ekonomické vzťahy medzi štátmi. Štáty ako primárne subjekty medzinárodného práva verejného disponujú ekonomickou suverenitou, ktorú v menšej či väčšej miere prostredníctvom zakladajúcich zmlúv prenášajú na medzinárodné ekonomické organizácie. Medzinárodné finančné organizácie sú špecifické subjekty vykonávajúce svoju činnosť v medzinárodnej finančnej a menovej oblasti. Pramene medzinárodného ekonomického práva aplikovateľné na medzinárodné finančné organizácie.