Lisabonská stratégia vo vzťahu vzdelávania v Slovenskej republike - Bartalosová, Erika, 1986-
Cieľom Lisabonskej stratégie bolo urobiť z EÚ do roku 2010 najkonkurencieschopnejšiu a najdynamickejšiu znalostnú ekonomiku na svete. Príspevok je venovaný analýze, resp. hodnoteniu Lisabonskej stratégie vo vzťahu vzdelávania na základe štatistických údajov získaných z Eurostatu, ako sú verejné výdavky na vzdelávanie, výdavky na výskum a vývoj, miera zamestnanosti. Stratégia EÚ 2020.