Determinanty vývoja cien zlata a komparácia cenového vývoja roku 1980 so súčasnosťou - Turan, Alexander
Zlato v modernej histórii a vývoj cien zlata. Komparácia nominálnych cien v obdobiach 1979-1985 a 2005-2011 a reálne ceny zlata v období 1979-1985. Najnovší vývoj na trhu so zlatom. Zlato ako investícia. Determinanty a indikátory cien zlata. Porovnanie nominálnej ceny zlata (v USD/tr. oz.) s reálnou úrokovou mierou v USA. Porovnanie nominálnej ceny zlata (v USD/tr. oz.) s Broad indexom medzi rokmi 1979-2011.