Možnosti uplatňovania nezdaniteľných častí základu dane a daňových bonusov pri vyčíslení daňovej povinnosti fyzických osôb - porovnanie s Českou republikou - Janečková, Dominika
Charakteristika a možnosti uplatnenia nezdaniteľných častí základu dane a daňového bonusu a následná komparácia s existenciou a spôsobmi ich uplatňovania v Českej republike. Výsledkom príspevku je zistenie, že daňovníci Českej republiky majú k dispozícii širšiu škálu nezdaniteľných častí základov dane nazývaných štandardné odpočty a neštandardné odpočty, ktoré im umožňujú optimalizáciu daňovej povinnosti vo väčšom rozsahu ako daňovníkom Slovenskej republiky slovenský daňový systém.