Moderný systém odmeňovania riadiacich pracovníkov založený na koncepcii ekonomickej pridanej hodnoty - Závarská, Zuzana
Súčasné turbulencie v ekonomickom živote si vynucujú nové prístupy ku riadeniu podniku. Aj keď počiatky koncepcie ekonomického zisku siahajú do štyridsiatych rokov minulého storočia, do povedomia podnikateľskej obce sa táto koncepcia dostala až o takmer polstoročie, kedy globalizačné procesy ukázali aj svoju tienistú stránku. Koncepcia ekonomického zisku má svoje uplatnenie predovšetkým pri riadení finančnej výkonnosti a oceňovaní podniku. Využitie koncepcie ekonomickej pridanej hodnoty v systéme odmeňovania riadiacich pracovníkov a ich motivácie ku zvyšovaniu trhovej hodnoty podniku. Historické pozadie a podstata koncepcie ekonomického zisku. Analýza hlavných výhod, ale i úskalí modelov odmeňovania riadiacich pracovníkov založených na koncepcii ekonomickej pridanej hodnoty.