Vládne výdavky vs. konvergencia v rámci EÚ - osobitosti regiónu - Vaľovská, Zlata
Regionálna politika a konvergencia. Vplyv vládnych výdavkov na vzdelanie, výskum a vývoj na tempo ekonomického rastu regiónov Európskej únie v časovom horizonte 1995-2008 s dôrazom na región Vyšehradskej štvorky (V4). Vzťah vzdelania, výskumu a vývoja a ekonomického rastu - viacrozmerná klasifikácia regiónov EÚ.