Globální agenda společenství G20: ambiciózní cíle a návrat k realitě - Fárek, Jiří
Iniciatívy a výzvy k užšej medzinárodnej spolupráci zameranej na problematiku nadnárodného riadenia a koordinácie. Vznik medzinárodných, regionálnych ako aj záujmových zoskupení G10, G5, G24, G8. Faktory vzniku a štruktúra zoskupenia G20. Ciele v rámci summitov zoskupenia G20. Summit v Pittsburgu - problematika stabilizácie bankového sektoru, reforma medzinárodných finančných inštitúcií. Doteraz posledné stretnutie skupiny G20 v Cannes v novembri 2011. Vnútorné napätie a globálne výzvy.