Konkurencieschopnosť slovenských strojárskych podnikov na trhu EÚ - Džuganová, Gabriela
Zhodnotenie zahraničného obchodu slovenského strojárskeho priemyslu a určenie najvýznamnejších faktorov pôsobiacich na konkurencieschopnosť daného odvetvia. Pojem konkurencieschopnosť, vymedzenie najvýznamnejších faktorov pôsobiacich na konkurencieschopnosť a určenie možností pre meranie konkurencieschopnosti. Postavenie strojárskeho priemyslu v rámci celkovej priemyselnej výroby krajiny, analýza najvýznamnejších faktorov pôsobiacich na konkurencieschopnosť odvetvia, vývoj zahraničného obchodu so strojárenskou produkciou a zhodnotenie konkurencieschopnosti slovenských strojárskych podnikov prostredníctvom ukazovateľov odkrytých komparatívnych výhod.