Behaviorálne financie a správanie investorov na finančných trhoch - Pilch, Ctibor, 1957-
Teória behaviorálnych financií hovorí o tom, že niektoré finančné otázky a javy dokážeme lepšie popísať a pochopiť vtedy, keď použijeme modely, v ktorých sa subjekty nemusia apriori správať racionálne. Odchýlky od racionality - kognitívne odchýlky a emočné odchýlky. Prieskum reálneho správania investorov na slovenskom kapitálovom trhu. Vyhodnotenie prieskumu správania investorov na slovenskom kapitálovom trhu.