Regulácia prirodzených monopolov a jej vplyv na dlhodobý ekonomický rast - Silanič, Peter, 1984-
Teoretické vymedzenie prirodzených monopolov. Nákladové krivky prirodzeného monopolu. Dlhodobá rovnováha firmy v dokonalej konkurencii. Rovnováha v podmienkach nedokonalej konkurencie. Trvalý verzus dočasný prirodzený monopol. Subaditivita. Efektívna cenová regulácia.