Systémy environmentálneho manažérstva ISO 14005 uľahčuje posudzovanie ich vyspelosti a zavádzanie - Schemmer, Michael
Norma ISO 14005 Systémy environmentálneho manažérstva, Pokyny na fázovú implementáciu systému environmentálneho manažérstva vrátane použitia hodnotenia environmentálneho správania bola spracovaná preto, aby pomohla organizáciám a najmä malým a stredným podnikom používať fázový prístup pri zavádzaní a zlepšovaní systému environmentálneho manažérstva (EMS). Posúdenie vyspelosti existujúceho EMS na definovanie certifikačnej schémy. Posúdenie vyspelosti EMS u dodávateľa. Identifikácia nedostatkov pri menej formálnom prístupe k EMS oproti ISO 14001. Identifikácia významných environmentálnych aspektov organizácie.