Slovinsko - unitární železniční enkláva - Boháč, Martin
Slovinsko - hospodársky najrozvinutejšia krajina zo všetkých postkomunistických štátov. Členský štát EÚ, súčasť eurozóny a patrí do Schengenského priestoru. História slovinskej železnice. Osobná a nákladná železničná doprava v súčasnosti. Zmena od 1.1.2012 - zriadenie holdingu. Strategické vízie do roku 2020.