Povinnost unisexového tarifování podle rozhodnutí evropského soudního dvora - Mačáková, Erika
Podstata súdneho rozhodnutia Európskeho súdneho dvora a Rady 2004/13/ES, ktorou sa zavádza zásada rovnakého zaobchádzania s mužmi a ženami v prístupe a k poskytovaniu poistných služieb. Zákaz použitia poistno-matematických výpočtov z dôvodu pohlavia, ako faktora pre určenie výšky poistného plnenia.