Koncepcia vzdelávania rómskych detí predškolského veku (alebo, ako znížiť počet rómskyhch detí v špeciálnych školách) - Šuhajdová, Ivana
Význam materských škôl a prípravných - nultých ročníkov, ktoré zohrávajú významnú úlohu v edukácií rómskych detí pred nástupom do školy a umožňujú im úspešne zvládnuť vstup do prvého ročníka v bežných základných školách ako aj možnosť plne sa integrovať do spoločnosti.