Nové dimenzie trhu práce - Alexy, Július, 1926-2024
Radikálna tretia vlna civilizácie. Obdobie informačnej revolúcie. Dimenzie trhu práce: ekonomická, sociálna, filozoficko-vzdelávacia. Uprednostňovanie ľudí, ktorí majú vyššie vzdelanie, sú adaptabilní, rozumejú technologickým procesom. Vzdelávanie ako kľúčový sektor rozvoja spoločnosti založenej na vedomostiach a ako prevencia nezamestnanosti. Modifikácia modelu zamestnanosti. Nové priority Lisabonu v prospech trojice: produktivita, rast, pracovné miesta.