K možnostem rozvoje vnitrozemské vodní dopravy v rozšířené Europské unii - Jurkovič, Martin
Akčný program na podporu vnútrozemskej vodnej dopravy "NAIADES". Programový rámec od roku 2006 až do roku 2013, sa zameriava na päť strategických oblastí, ktoré sú základom pre rozvoj vnútrozemskej vodnej dopravy v Európskej únii.