Vplyv Balanced Scorecard na riadenie spoločnosti - Grausová, Anna
Balanced Scorecard nám prináša nový pohľad na zostavovanie stratégií z pohľadu hodnotenia výkonnosti spoločnosti. Nahrádza tradičné finančné opatrenia operatívnymi opatreniami zameranými na uspokojenie zákazníkov, dosiahnutie zlepšenia interných procesov, samovzdelávanie a rast spoločnosti. Základným aspektom BSC je nájdenie prepojenia medzi obchodnou stratégiou a meraniami výkonnosti.