Inštitucionálne pozadie starostlivosti o migrantov na Slovensku - Eliášová, Martina
Legislatívny rámec v oblasti migračnej politiky Slovenskej republiky. Činnosť konkrétnych štátnych inštitúcii ako je Ministerstvo vnútra, Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny, Ministerstvo zahraničných vecí, Ministerstvo spravodlivosti a Ministerstvo zahraničných vecí, ktoré sú centrálnymi inštitúciami v oblasti migračnej politiky.