Metodologické prístupy k meraniu konvergencie - Kováč, Urban
Skúmanie konvergencie regiónov závisí od použitého konceptu na meranie konvergencie, dĺžky časových rád a použitého makroukazovateľa. Beta-konvergencia, sigma-konvergencia, konvergenčný klub.