Development of insurance market in Slovak Republic in the period 2004-2010 - Kafková, Eva
Poisťovníctvo patrí k najdôležitejším odvetviam každej rozvinutej ekonomiky. Z pohľadu makroekonomiky realizuje viaceré dôležité funkcie: akumulačnú, redistribučnú, stimulačnú a kontrolnú funkciu. Pohľad na vybrané ukazovatele, najmä na vývoj predpísaného poistného, nákladov na poistné plnenia, technických rezerv, investičnú aktivitu, koncentráciu poistného trhu. Popis základných subjektov poistného trhu, ktoré sa podieľajú na korektnom rozvoji slovenského poistného trhu ako súčasti jednotného európskeho poistného trhu.