Ekonomika znanij v svete Lissabonskoj strategii i programmy "Jevropa 2020" - Gonda, Vladimír
Charakteristika znalostnej ekonomiky. Vplyv globalizácie na novú ekonomiku. Znalostná ekonomika na Slovensku - program Minerva - Stratégia konkurencieschopnosti SR do roku 2010. Problémy s napĺňaním Lisabonskej stratégie. Stratégia Európa 2020. Národný program reforiem Slovenskej republiky.