Transformation in Poland - Žídek, Libor
Transformačný proces v Poľsku v rokoch 1989 - 2004. Analýza ekonomického vývoja krajiny pred pádom komunistického režimu. Vplyv politickej situácie na transformačný proces a jeho výsledky. Ekonomické reformy v Poľsku po roku 1990. Privatizácia a rozvoj bankového sektora. Vývoj hlavných ekonomických ukazovateľov - ekonomický rast, nezamestnanosť, inflácia a vonkajšie vzťahy.