Oceňovanie emitovaných obligácií s pevným výnosom - Nagy, Ladislav
Obligácie predstavujú z pohľadu emitenta finančný záväzok voči investorom. Emitent v emisných podmienkach sa zaväzuje vyplácať úroky v stanovených intervaloch a splatiť menovitú hodnotu obligácií. Praktický príklad účtovného oceňovania emitovaných obligácií s pevným výnosom z kupónu v súlade IFRS/IAS.