Za založenie ústavu môže Vrchárka - Pitoňáková, Slávka
Rozhovor s riaditeľom Výskumného ústavu vysokohorskej biológie, doc. RNDr. Mariánom Janigom, CSc., o aktuálnych trendoch v oblasti výskumu v kontexte budúcnosti a kvality školstva.