Reálie a lingvoreálie alebo o otázke kulturologického smerovania cudzojazyčnej edukácie - Dulebová, Irina
Pojmy reálie a lingvoreálie. Systém vyučovania reálií na slovenských vysokých školách je rozpracovaný pomerne dobre a má aj vyhovujúce učebnice. Učebnica ruských lingvoreálií určená pre Slovákov zatiaľ na Slovensku neexistuje. Z hľadiska súčasného kulturologického prístupu k lingvodidaktike cudzích jazykov je vypracovanie tejto učebnice mimoriadne aktuálne.