Efektívne štýly vedenia ľudí - Thomasová, Elena
Vedenie ľudí - proces ovplyvňovania ľudí takým spôsobom, že ich činnosť prispieva k dosahovaniu skupinových a podnikových cieľov. Vedúci má právo opierať sa o šesť zdrojov moci: odmeňovaciu, donucovaciu, legitímnu (právomoc), referentskú (charizmatickú), expertnú, informačnú. Prístupy k efektívnemu vedeniu ľudí a štýly vedenia sú rôzne.