Studie platnosti Jonesových-Romerových stylizovaných faktů o růstu - Kocourek, Aleš
Hospodársky rast, zväčšovanie veľkosti trhu. Svetový zahraničný obchod a priame zahraničné investície ako podiel na svetovom HDP. Zahraničný obchod a PZI ako podiel na HDP pre východnú Európu, Česko a Slovensko. Zrýchľujúci sa rast populácie a HDP na osobu. Rozdiely v moderných tempách rastu HDP. Verifikácia relevantnosti formulovaných Jonesových a Romerových záverov pre realitu sveta.