Nemocenské zamestnanca - Cviková, Katarína
Poistencom na účely nároku na nemocenské je okrem ostatných aj každý zamestnanec v zmysle paragrafu 4 ods. 1 zákona č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov, t. j. v zásade fyzická osoba v právnom vzťahu, ktorý jej zakladá právo na pravidelný mesačný príjem.