Vybrané aspekty činností medzinárodných organizácií v oblasti medzinárodného obchodu. Komisia OSN pre medzinárodné obchodné právo, jej význam a metódy práce - Martyniv, Halina
Medzinárodná obchodná činnosť podstatne ovplyvňuje politické záujmy štátov a zároveň závisí aj od politickej vôle a činnosti štátov. Právna úprava medzinárodných obchodných vzťahov sa realizuje nielen v procese legislatívnej činnosti štátov, ale aj na pôde špecializovaných medzinárodných ekonomických a obchodných organizácií. Činnosť a význam Komisie OSN pre medzinárodné obchodné právo a výsledky jej unifikačných a harmonizačných snáh.