Energetická bezpečnosť ako súčasť celkovej bezpečnosti štátu - implikácie pre Slovenskú republiku - Bocora, Ján
Dynamické chápanie bezpečnosti. Nový bezpečnostný rámec - Kodaňská škola. Environmentálna bezpečnosť. Ekonomická bezpečnosť. Spoločenská bezpečnosť. Politická bezpečnosť. Vymedzenie energetickej bezpečnosti ako súčasti celkovej bezpečnosti štátu. Identifikácia najzávažnejších hrozieb a rizík. Energetická bezpečnosť Slovenskej republiky. Hodnotenie nástrojov na elimináciu súčasných rizík.