Politické riziká hroziace medzinárodným investíciám v hostiteľských krajinách - Brocková, Katarína, 1976-
Medzinárodné investície podliehajú určitým špecifickým rizikám vyplývajúcim z konania hostiteľských štátov, ktoré môžu spôsobiť stratu zahraničným investorom. Politické riziká a vlastnícke práva. Typy politických rizík. Regulačné zásahy. Menové riziko. Riziko občianskych nepokojov. Porušenie zmluvy zo strany štátu. Korupcia. Obchodné bariéry. Ochrana zahraničného investora pred politickým rizikom.