Albánsko v procese integrácie do EÚ: výzvy a perspektívy - Draková, Silvia
Vybrané výzvy Albánska v procese integrácie do Európskej únie. Politické kritériá vyplývajúce z členstva v EÚ a Albánsko ako zlyhávajúci štát. Problém kriminality v Albánsku. Albánsko a napĺňanie ekonomických kritérií na vstup do EÚ. Vybrané ukazovatele ekonomickej výkonnosti Albánska od roku 2004 do 2010. Schopnosť Albánska prevziať na seba záväzky vyplývajúce z členstva v EÚ. Perspektívy Albánska v procese integrácie do EÚ.