Identita malého štátu na začiatku 21. storočia - Škvrnda, František
Komplikovaná teoretická (sociologicko-politologická) interpretácia jednotnej prezentácie štátu v podmienkach súčasných medzinárodných vzťahov. Protirečivý vplyv globalizácie, postmoderny a vznikajúcej multipolarity v medzinárodných vzťahoch na možnosti jednotnej prezentácie malého štátu. Stručne o chápaní malého štátu v súčasnej teórii medzinárodných vzťahov a jeho základných oblastiach. Identita štátu a jej pôsobenie v medzinárodných vzťahoch. Identita štátu ako prvok asymetrie v medzinárodných vzťahoch.