Vplyv medzikultúrnych vzťahov na sociálny kapitál - Zágoršeková, Marta
V súčasnosti na globálnom trhu práce možno pozorovať dva odlišné procesy, v rámci ktorých sa nachádza sociálny kapitál. Na jednej strane prehlbujúcu sa univerzalizáciu poznatkovej kvalifikácie pracovnej sily a sociálneho kapitálu, na druhej strane konzervatívnu snahu o udržanie tradičnej kultúrnej habituality sociálneho kapitálu. Funkcie sociálneho kapitálu spočívajú v tom, že udržiavajú integritu a kohéziu spoločenstiev, resp. štátov. Bez tohto faktora v medzinárodnom globálnom procese sú štáty vystavené možným rizikám vzhľadom na svoju kultúrnu identitu a suverenitu.