Nástroje finančnej pomoci pre malé a stredné podniky v Európskej únii a v Slovenskej republike - Hyránek, Eduard, 1955-
Postavenie MSP v ekonomike EÚ a SR. Štruktúra podnikateľského sektora v SR a EÚ. Finančná podpora MSP na úrovni EÚ a v SR. Prvotnou úlohou finančných nástrojov politiky rozvoja MSP je zmierniť negatívne stránky zlyhania trhového mechanizmu stimulovaním takých aktivít, ktoré majú pre spoločnosť neoceniteľný prínos.