Vybrané prvky daňovej techniky v kontexte zdaňovania príjmov v krajinách EÚ - Ďurinová, Ivona, 1964-
Vybrané prvky daňovej techniky v zdaňovaní príjmov v členských krajinách EÚ. Porovnanie sadzieb daní z príjmov fyzických a právnických osôb vo všetkých krajinách EÚ. Prvky daňovej techniky, resp. daňové stimuly uplatňované vo vybraných krajinách EÚ. Spoločné i rozdielne znaky v zdaňovaní príjmov. Zdaňovanie príjmov v EÚ je v kompetencii jednotlivých členských krajín, EÚ iba zabezpečuje, aby vnútroštátne daňové predpisy boli v súlade s daňovou politikou EÚ, ktorej základom je zachovávanie zásad vnútorného trhu a voľného pohybu kapitálu. Sleduje sa najmä oblasť vytvárania pracovných miest a aby nedochádzalo k neoprávnenému zvýhodňovaniu podnikov v jednej krajine voči ich konkurencii v iných krajinách.