[Vybrané oblasti sociálnej prevencie] - Bobenič Hintošová, Aneta, 1979-
Recenzia na skriptá „Vybrané oblasti sociálnej prevencie“ ktoré sú orientované na rozpracovanie základných princípov tvoriacich obsahový rámec preventívnej sociálnej práce. V prvej kapitole autorky objasňujú pojmový aparát úzko súvisiaci s kľúčovými pojmami ako sociálna patológia, prevencia a špecificky sociálna prevencia. Tieto pojmy sú vysvetľované v širšom kontexte, vychádzajúc z teoretických, pragmatických, ale aj legálnych definícií. Nasledujúce kapitoly obsahujú charakteristiku vybraných foriem a metód preventívnej sociálnej práce rozpracovaných z rôznych uhlov pohľadu.