Fenomén posilňovania pozícií minoritnej elity - národný, regionálny a globálny kontext - Rozborilová, Dária
Rovnosť a nerovnosť vo všeobecnosti. Polemika o dôchodkovej a majetkovej rovnosti. Indikátory dôchodkovej nerovnosti, výkonnosti ekonomík, prosperity a spokojnosti s vlastným životom.