Aplikácia faktorového modelu pre modelovanie a predikciu budúceho vývoja úrokových sadzieb na medzibankovom trhu - Glova, Jozef
Úrokové sadzby na medzibankovom trhu, ich závislosť od dostupnosti peňazí na trhu, aktuálnych úrokových sadzbách a iných špecifických podmienkach vzájomných kontraktov. Pre členské štáty Eurozóny je najrelevantnejšou sadzbou EURIBOR.