Funkcie a princípy daňového práva - Pauličková, Alena
Funkcie daní, ktoré v súčasnej spoločnosti štát zabezpečuje a ktoré sa premietajú do využívania týchto funkcií vo verejných financiách. Základné zásady (princípy) právneho odvetvia a jednotlivé normy, ktoré nemôžu byť s nimi v rozpore.