Problematika ohodnocovania environmentálneho dlhu - Petráková, Zora
Ochrana životného prostredia a environmentálny dlh. Určenie environmentálnej záťaže. Odstránenie environmentálnej záťaže. Náklady na odstránenie environmentálnej záťaže. Vyhodnotenie rizík a záťaží v životnom prostredí - environmental risk assessment (ERA). Metódy merania environmentálneho dlhu. Metódy komplexného hodnotenia životného prostredia.