Zodpovednosť za škodu v pracovnoprávnych vzťahoch - Kováčiková, Eva
Zodpovednosť za škodu v pracovnoprávnych vzťahoch upravená v ôsmej časti Zákonníka práce. Prevenčná povinnosť zamestnancov a zamestnávateľov. Všeobecná zodpovednosť zamestnanca za škodu spôsobenú zamestnávateľovi. Zodpovednosť zamestnanca za schodok na zverených hodnotách, ktoré je zamestnanec povinný vyúčtovať. Zodpovednosť zamestnanca za stratu zverených predmetov. Spôsob a rozsah náhrady škody. Zodpovednosť zamestnávateľa za pracovné úrazy a choroby z povolania.